KURUMSAL

Sürdürülebilirlik Politikası

SÜRDÜRÜLEBILIRLIK POLITIKAMIZ

• Sürdürülebilirlik Politikamiz; çevresel, sosyal, kültürel, ekonomik, kalite, insan haklari, saglik, güvenlik, risk ve kriz yönetimi konularini ele almaktadir.

 

• Dünya ve Türk turizminde konaklama faaliyet içerisinde yer alan SEHRI NUH OTEL olarak, sürdürülebilirlik kavramini mevcut faaliyetlerimize, gelecek yatirimlarimiza ve deger zincirimize çevresel, sosyal ve kurumsal yönetisim uygulamalarini degerlendirerek entegre etmeyi amaçliyoruz. 

 

• Artan dünya nüfusu ve talepler dogrultusunda gelecek nesilleri ihmal etmeyen ve günümüzün ihtiyaçlarini karsilayan, dogal kaynaklarin varligini sürdürebilmesi için bilinçli tüketim metotlarini ve alternatif kaynaklari arastiran sürdürülebilir kalkinma yaklasimini benimsiyoruz. 

 

• Sürdürülebilirlik politikamiz, SEHRI NUH OTELfaaliyetlerinin temelini olusturmaktadir ve yönetim kurulumuzdan baslayarak tüm departmanlarimiza uygulanacak is modelimize dahil edilmektedir. 

 

• Iklim degisikligi, yoksulluk, açlik, esitsizlikler, su kitligi ve biyoçesitliligin kaybi gibi küresel sorunlarin üstesinden gelmek için BM Sürdürülebilir Kalkinma Hedeflerine karsi sorumlulugumuzun farkindayiz. 

 

• Yatirimlarimizi büyüterek yasam standartlarini ve refahi arttirmayi hedefliyor, çalismalarimizi ve karar alma süreçlerimizi yürütürken sürdürülebilir kalkinmayi tesvik etmeye öncelik veriyoruz. 

 

• Ekolojik, ekonomik ve sosyal boyutlara olan etkimizin bilinciyle, asagidaki Sürdürülebilir kalkinma Hedefleri (SKH)öncelikli odak noktamiz olarak gelistirmeye ve 2030 yilina kadar faaliyetlerimizi bunlara göre sekillendirmeye kararliyiz.

 

• Daha az enerji tüketen teknolojilere duyulan ihtiyacin bilinciyle insan sagligina, biyoçesitlilik ve çevre kaynaklarina saygili üretim ve hizmetler yürütülmekte olup, bilimsel temelli hedefler girisimine göre sera gazi emisyonlarini ve karbon ayak izini azaltarak düsük karbon ekonomisine geçis yollari sunan inovatif mevcut en iyi teknolojilerini arastirmaya ve projelerimize entegre etmeye devam etmekteyiz. Bu dogrultuda Avrupa Yesil Mutabakati kapsaminda atiklarin azaltilmasi, kaynaklarin verimli kullanilmasi, kimyasallarin ve enerjinin geri kazanilmasina yönelik çalismalar yatirimlarimizda yürütülmektedir. 

 

• Yönetim kurulumuzun aktif katilimi ile Sürdürülebilirlik Komitemiz tarafindan sürdürülebilir uygulamalara iliskin farkindalik saglanmakta, sürdürülebilirlik politikalarimizla çelisen konular incelenmekte, raporlanmakta ve kisa, orta, uzun vadeli sürdürülebilirlik hedefleri belirlenerek iyilestirilmektedir. 

 

• Raporlarimizda, etki alanimizda sorumlu oldugumuz faaliyetlerimizin yarattigi sonuçlarin olumlu ve olumsuz trendlerini iç ve dis denetimler araciligiyla degerlendirip iyilestirici aksiyonlar aliyor; sosyal, çevresel ve ekonomik iyilestirecek çalismalari gelistiriyoruz ve paydaslarimizin ihtiyaçlari dogrultusunda en iyi kaliteyi sunmak için ulusal ve uluslararasi standartlari uyguluyoruz. 

 

Çevresel, sosyal ve yönetsel açidan is faaliyetlerini verimli bir sekilde yürütmek için;

 

• Insan ve çalisma haklarini, sosyal adaleti, is etigini, isgücü çesitliligini, cinsiyet ve firsat esitligini, risk yönetimini, paydaslarla bagliligi ve is birligini, yasal uygunlugu; yolsuzluk, rüsvet, mobbing, ayrimcilik ve çocuk isçi çalistirma karsiti önleyici tedbirleri dikkate almaya; 

 

• Gezegen için ekolojik ayak izi düsük, iklim degisikligi ile mücadele eden, kaynaklari verimli kullanan, sudan tasarruf eden, verimli ve güvenilir enerji teknolojilerine öncelik veren, döngüsel ekonomiyi destekleyen sürdürülebilirlik degerlerini hem kendi çalismalarimiza hem de deger zincirimizde yer alan tedarikçilerimize entegre etmek için gerekli kaynaklari olusturmaya; 

 

• Bu dogrultuda sürdürülebilirlik politikamizi, düzenli araliklarla gözden geçirmeye ve ilgili departmanlara danisarak güncel tutmaya taahhüt ediyoruz. Tüm çalisanlarimiz isbirligi içerisinde sürdürülebilirlik taahhütlerimizi uygulamak ve benimsemekle yükümlüdür. 

 

• Faaliyetlerimizin uygulanmasi sirasinda uluslararasi ve yerel mevzuata uygun olarak Biyoçesitlilik Yönetim Planimiz, Atik ve Atiksu, Hava Kalitesi, Toplum Sagligi ve Güvenligi, Kültürel Miras, Çevresel ve Sosyal, Çevresel Acil Durum, Iç ve Dis Sikayet, Saglik ve Güvenlik, Insan Kaynaklari, Paydas Katilimi, Egitim ve Su Kaynaklari Yönetim Planlarimiz dogrultusunda aksiyonlar alinmaktadir. 

 

• Çevre yönetim sistemleri kapsaminda, ÇED ve üçüncü taraf bagimsiz çevre denetimleri ve tatbikatlari ile, dogrudan ve dolayli karbon emisyonlarinin, enerji ve su tüketimlerinin degerlendirilmesi ve sürekli iyilestirmesi için yeni hedefler belirlenmesi prensibimizdir. 

 

• Atik yönetim hiyerarsisine ve Sifir Atik Projesine uygun olarak öncelikli hedefimiz atik miktarini kaynaginda azaltmaktir, üretilen atik miktarini sifira indirmenin mümkün olmadigi kosullarda tüm atiklar türlerine göre ayristirilmaktadir. 

 

• Paydaslarimiz arasinda yerel yönetimler, bakanliklar, STK'lar, medya, yerel topluluk, üniversiteler, tedarikçiler, tüketiciler ve personellerimiz yer almaktadir. Seffaf, samimi ve açik bir dilin kullanildigi resmi iletisim kanallari saglamak için paydaslarimiz arasinda görüsmeler (anketler vb.) yapilmasini önemsiyoruz. Tüketici memnuniyeti ve sadakati, yetkinligimizi gelistirmek için takip edilmektedir. 

 

• Hedef olarak tesiste sifir kaza ve sifir meslek hastaligi yasanmasini baz alarak ISG performansinin izlenmesi ve çalisma alanindakilerin sagligini ve güvenligini tehdit eden olaylarin kök nedenine inilmesi saglanmaktadir ve sürdürülebilir bir çalisma ortami için proaktif, düzeltici ve önleyici faaliyetler (DÖF) yürütülmesi ilke olarak benimsenmektedir. Çalisanlarimizin egitimi ve gelisimi bizim için kritik bir noktadir, bu dogrultuda sürdürülebilirlik konusunda egitimlere yatirim yapilarak çalisanlarimizin yetkinligini ve kendi potansiyellerini farkina varmalarini tesvik etmekteyiz. 

 

• Adil, esit firsat sunan, ayrimcilik yapmayan, sorumlu ve insani iliskiler yürütüyoruz ve tesisimizin etki alaninda bulunan yerel halkla temas saglanmasi özen gösteriyoruz. Çalisanlarimiz ve yerel topluluklar, sikayet ve öneri mekanizmalari araciligiyla aktif olarak bize bildiride bulunmaktadir, bu sayede olasi riskli durumlar ve talepler (egitim, istihdam, gida tedariki vb.) kritik hale gelmeden önce degerlendirilmesi ve aksiyon alinmasi hedeflenmektedir. 

 

Yönetim Kurulu, bu politikada belirtilen gereklilikleri yerine getirmeyi taahhüt eder ve SEHRI NUH OTEL çalisanlarindan ayni taahhütleri yerine getirmesini bekler.

 

04.12.2023/Rev. 00

Veysi Asma

Genel Müdür